BATMAN / GERCÜŞ - Yolağzı Ortaokulu

Nis

Jandarma ekiplerimizin köpek gösterisi öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı.

Mrt

Jandarma ekiplerimiz öğrencilerimize meslek tanıtımını gerçekleştirip mesleğe dair bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

Mrt

Batman'ın Gercüş ilçesinde düzenlenen 'İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nın birincisi, okulumuz 8A sınıfı öğrencilerinden Nisanur KAVAK olmuştur. Kendisini tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü'nün yıl dönümünde okulumuz türkçe öğretmenlerinden Naime ELÇİn ve Sevdet EVCİ'nin katkılarıyla düzenlenen törende çeşitli etkinliklere, şiirlere yer verilmiş olup tören, okulumuzun öğrencilerinden ve bu seneki Gercüş 'istiklal marşı okuma yarışması' nın da birincisi olan Nisanur Kavak'ın marşımızı tekrar okumasıyla sonlandırılmıştır.

Mrt

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla okulumuzda hazırlıklar başlamıştır. Din kültürü öğretmenimiz, Şeyma HÜLAKO'nu ve Arapça öğretmenimiz Türkan Gökçeoğlu'nun katkılarıyla okulumuzda çeşitli etkinliklerle tüm öğrencilere ramazan coşkusu hissettirilmiştir.

Mrt

OKULUMUZDA JANDARMA TRAFİK EKİPLERİ TARAFINDAN TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ.

Ara

Okulumuzda yerli malı haftası tüm hafta boyunca coşkuyla kutlandı. Tüm sınıflarda öğrenciler, kültürümüzün zenginliklerini hatırlatacak etkinliklerde yer almıştır ve velilerimizin de katkılarıyla hazırlanan yemeklerle de hafta boyunca öğrencilerimiz kutlamayı devam ettirmiştir.

Ara

Kurumumuzda Abdullah MEMİŞ tarafından tüm öğretmenlerimize ''Acil Durum Ekipleri Semineri'' verildi

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler günü farkındalık etkinliği öncelikle okulumuz İngilizce Öğretmeni Arzu Uyduran'ın işaret diliyle açılış konuşması yapmasıyla başlamıştır daha sonra 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz tarafından işaret diliyle çalışılmış olan cümleler ve şarkılar sergilenmiştir. Program, okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Zekeriya Bilben'in 'engelli bireyleri anlayalım' adlı farkındalık etkinlikleriyle devam etmiş ve ülkemizin engelli sporcuları ve onların hayatları hakkında bilgilendirmelerle program sonlanmıştır.

Ara

Bakanımız Yusuf TEKİN' inn talimatlarıyla türkçemizi zenginleştirmenk için okulumuzda uyguladığımızı eylem planı aşağıdadır.

Kas

Atatürk'ün vefatının 85. yılında okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Atatürk'ü büyük bir özlem ve saygıyla anmıştır. Yapılan anma programı çerçevesinde günün anlam ve önemiyle alakalı yazı ve şiirler okundu. Sonrasında koro eşliğinde şarkı söylendi ve ilkokul öğrencilerimiz tarafından hazırlanan gösteri ile programımız sonlandırılmıştır.

Kas

Batman'ın Gercüş ilçesinde düzenlenen '29 Ekim Cumhuriyet Koşusunda' okulumuz beden eğitimi öğretmenlerinden Zekeriya Bilben ve Sinem Doğan'ın yardımlarıyla okulumuzdan birçok öğrenci yarışmaya katılmıştır. Yarışma sonucunda, küçük kız grubu kategorisinde okulumuzun grubu birinci olmuştur ve içlerinden 'Kader Mutlu' adlı öğrencimiz de ferdi olarak yarışmanın birincisi seçilmiştir. Erkeklerde ise 'Yusuf Yalçın' adlı öğrencimiz yıldız erkekler kategorisinde birinci olmuştur. Bunun dışında da birçok öğrencimiz farklı başarılarla ve ödülleri kazanarak okulumuzu gururlandırmışlardır.

Kas

Okulumuzda öğrencilere verilen afet eğitiminden sonra deprem tatbikatı yapılarak öğrencilerin olası bir deprem durumunda neler yapmaları gerektikleri uygulamalı olarak gösterilmiştir.

Her yıl düzenlenen 29 Ekim kutlamaları bu sene de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız tören, saygı duruşuyla başlayarak öğrencilerimizin günün anlam ve önemine dair okuduğu yazı ve şiirlerle devam etmiştir. Son olarak ilkokul öğrencilerimizin hazırladığı gösteriyle kapanış yapılmıştır.