BATMAN / GERCÜŞ - Yolağzı Ortaokulu

Kas

Okulumuzda öğrencilere verilen afet eğitiminden sonra deprem tatbikatı yapılarak öğrencilerin olası bir deprem durumunda neler yapmaları gerektikleri uygulamalı olarak gösterilmiştir.

Ekm

Her yıl düzenlenen 29 Ekim kutlamaları bu sene de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız tören, saygı duruşuyla başlayarak öğrencilerimizin günün anlam ve önemine dair okuduğu yazı ve şiirlerle devam etmiştir. Son olarak ilkokul öğrencilerimizin hazırladığı gösteriyle kapanış yapılmıştır.

Ekm

Okulumuzdaki öğrencilerine okulumuzun Sosyal bilgiler öğretmeni Mesut Şimşek ve Din kültürü öğretmeni Şeyma Hülako tarafından; ülkemizde oluşabilecek afetler ve afet esnasında yapmamız gerekenlerle öncesinde almamız gereken tedbirler hakkında bilgi verilip seminer gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Cesur Kızlara Yol Arkadaşları Kitap serisinin yazarı, İsviçre’den Batman’a kurduğu 'Cesur Kızlar ve Yol Arkadaşları' girişimiyle de geçen hafta Yılın en iyi kadın sosyal sorumluluk ödülünü alan Aslıhan Dağıstanlı Aysev okulumuzu ziyaret etti. Geçen sene ilkokulumuzda MEB ile birlikte bir Kitap Dünyası da kuran Aslıhan Aysev, kendini fahri Batmanlı olarak tanımlıyor. Yolağzı köyü öğrencilerinin Aslıhan Abla’sı olarak 'Tabi ki seneye tekrar geleceğim, Yolağzı benim de köyüm.' diye söz veriyor. Biz de tekrar ziyaret etmesini bekliyoruz.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma gününde okulumuzdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü üyeleri ve 5. sınıf öğrencilerimizin de yardımıyla düzenlenen etkinlikte minik dostarımızı unutmadık. Okulumuzun İngilizce öğretmenleri Merve Önal ve Arzu Uyduran'ın önderliğinde gerçekleşen etkinlikte öncelikle sokak hayvanlarına verilecek mama kapları öğrenciler tarafından hazırlandı daha sonrada köyümüzdeki kedi ve kuşlara verildi.

Ekm

Her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi haftası bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Okulumuz öğretmenlerinden Şeyma HÜLAKO ve Türkan GÖKÇEOĞLU' nun katkılarıyla oluşturulan Mevlid-i Nebi programı herkesin beğenisini kazandı. Velilerimizin de katıldığı program Kur'an tilavetiyle başladı. Sema gösterisi ile devam eden programımız tiyatro, ilahiler, kuran tilaveti ile şenlendi. Programın bitiminde lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Kas

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ MÜDÜR YARDIMCIMIZ KORDİNATÖRLÜĞÜNDE BATMAN KİTAP FUARINA KATILDI.

Kas

Uzun bir süredir boyanmayan okulumuzun iç ve dış boyası yenilendi.